Total Body Modification.

'Energie' is onze drijvende kracht vertrekkende van in de kleinste cel van ons lichaam (+ en -)  tot de electrische impulsen van ons zenuwstelsel en andere weefsels. Hoe we ons dagelijks voelen op fysiek, emotioneel en intellectueel vlak heeft dikwijls te maken met de kwaliteit en kwantiteit van deze energetische flow doorheen ons lichaam. 

Een aantal van onze therapieën zijn gebaseerd op het stimuleren of afremmen van de 'flow' in de zenuwbanen (Neurologische equilibratie) en energiebanen (Chi in de acupunctuurbanen).

Wat: TBM = Total Body Modification nl: bepalen & behandelen van energetische storing
Grondlegger: Dr. Viktor FRANK DC. 1980 (USA)
Hoe: aanraking referentiepunten op het lichaam, stimulatie van wervels, herstellen van orgaan-of klierdysfunctie
Doel: pijn of allergie behandelen, regulatie-systeem herstellen enz.


Total Body Modification (TBM)  is een techniek die gebruik maakt van reflexpunten op het lichaam. Deze komen overeen met organen en systemen. Bij aanraken van deze punten in relatie met het uitvoeren van een spiertest kunnen we bepalen welke organen gestresst zijn. Onze biocomputer wordt dan gereset d.m.v het stimuleren van specifieke zones die langs de wervelzuil liggen op acupunctuurmeridianen. Deze herstellen gestoorde energetische verbindingen tussen ons centraal systeem en de betrokken organen of systemen.

Total Body Modification (TBM) werd ontwikkeld door drie chiropractors en kinesiologen die de principes van de Toegepaste Kinésiologie (TK), trigger point therapie en acupunctuurmeridianen gebruikten .

Dertig jaar geleden ontwikkelden Dr Viktor L Frank, Dr Robert Riddler en Dr C Harold Havlic een systeem om binnen te gaan in de “bio-computer” van ons lichaam via het zenuwstelstel (zenuwbanen en hersenen). TBM is een geëvolueerde techniek waarmee de meeste lichaamsfuncties kunnen worden getest én gecorrigeerd.

Volgens Dr.Frank zou de techniek in staat zijn om oa. 90% verbetering te verkrijgen van de symptomen van allergieën. Hij legt verband met 5 basis oorzaken waaronder teweinig vochtinname, problemen met het suikermetabolisme, amalgaam vullingen en reacties op bijen. Indien deze behandeld worden, kan men in veel gevallen ook allergieën onder controle krijgen.

TBM behandelt met succes een hele reeks van orgaan- en klierdysfuncties door het resetten van onze basisfysiologie. Het is een eenvoudige manuele en volledig pijnloze behandeling die ook perfect kan worden ingezet bij de behandeling van baby’s en bejaarden.

Alle rechten voorbehouden. Copyright UOMO NOVO BVBA ©2017
Hanswijk de Bercht 61 - Loft 1, 2800 MECHELEN - Tel: +32 15 41.47.50
webdesign: web-creative.be