ORTHO-MOLECULAIRE GENEESKUNDE

LinusPauling.jpg

Wat: de juiste molecule op de juiste plaats brengen voor een optimaal herstel
Grondlegger: Prof.Linus PAULING 1963 (USA)
Hoe: tekorten aanvullen, ontgifting en drainage van het lichaam
Doel: het biochemisch evenwicht herstellen

Het biochemisch evenwicht is van groot belang om zowel ons energieniveau hoog te houden als om verscheidene degeneratieve ziekten zoveel mogelijk af te remmen. De orthomoleculaire geneeswijze en het bewustmaken van 'gezonde' voeding (gepersonaliseerd voedingsprofiel) zijn hierin van essentieel belang.

De basis voor dit nieuwe voedingsbewustzijn werd gelegd door pioniers uit de biochemie in de 60-er jaren zoals prof. Linus Pauling, tweevoudig Nobelprijswinnaar en een van de grootste wetenschappers van de 20e eeuw. Hij ontdekte dat chronische ziektes ontstaan wanneer de biochemie van het lichaam verstoord is. Het opheffen van tekorten d.m.v. voedingsverandering en suppletie van de juiste doseringen vitamines, mineralen en spoorelementen werd een nieuwe therapievorm die hij de naam "Orthomoleculaire Geneeskunde" gaf.

Hij definieerde Orthomoleculaire Geneeskunde als volgt: 'Het behoud van gezondheid en de behandeling van ziekte door verandering van de concentraties van substanties die normaal in het lichaam aanwezig zijn en die voor een optimale gezondheid noodzakelijk zijn".

Lees meer...

Alle rechten voorbehouden. Copyright UOMO NOVO BVBA ©2017
Hanswijk de Bercht 61 - Loft 1, 2800 MECHELEN - Tel: +32 15 41.47.50
webdesign: web-creative.be