DSC00313.JPG

 

OSTEOPATHIE BIJ KINDEREN EN BABY’S

Oorzaak van de klachten

Zowel voor moeder als baby kan de geboorte een stressvolle gebeurtenis zijn. De baby heeft de mogelijkheid zich daaraan aan te passen, maar als de bevalling niet loopt zoals het hoort, is de baby niet in staat om de effecten van de geboorte op te vangen.

Een langdurige en moeilijke geboorte, maar ook een zeer snelle, krachtige bevalling zijn dikwijls oorzaak van de klachten. Zelfs een keizersnede kan problemen geven.

Symptomen

Door het geboorteproces en/of een onjuiste ligging van de foetus in de baarmoeder kunnen er blokkades bij de baby ontstaan ter hoogte van de schedel en hoog in de nek. Dit veroorzaakt bewegingsverlies van de bovenste nekwervels, er ontstaan bewegingsbeperkingen rond het bekken en het middenrif en ook de hersenzenuwen in de schedelbasis worden afgeklemd. Deze beperkingen zijn dikwijls de oorzaak van de klachten bij de baby.

Behandeling

De kinderosteopaat is opgeleid en getraind om beweginsbeperkingen van nek, hoofd, rug en bekken bij baby's en kinderen te behandelen.

Zij onderzoekt en behandelt de baby via een hele waaier van zachte technieken en rekkingen.

Het aantal behandelingen hangt af van de problematiek bij je baby. Meestal volstaan tussen de 3 en 6 behandelingen om tot de gewenste resultaten te komen. De eerste behandelingen zullen wekelijks verlopen, later wordt er meer tijd tussen gelaten.

Alle rechten voorbehouden. Copyright UOMO NOVO BVBA ©2017
Hanswijk de Bercht 61 - Loft 1, 2800 MECHELEN - Tel: +32 15 41.47.50
webdesign: web-creative.be