BOLT.jpg

 

SPORT-OSTEOPATHIE 

Binnen de sportwereld is een sterke evolutie aan de gang in de behandelingsstrategie en de preventie van sportletsels.

Naast de intensieve revalidatie die noodzakelijk is bij het herstel van een blessure of na een heelkundige ingreep, wordt er nu meer en meer aandacht geschonken aan de PREVENTIEVE OSTEOPATISCHE benadering en dit ook in het kader van het Holistisch Gezondheidsmodel.

Dankzij de Toegepaste Kinésiologie en andere Neurologische testmethoden zijn we in staat om vroegtijdig onevenwichten in spiertonus en daarmee samenhangende blokkades te detecteren en te behandelen. Hierdoor zijn de kansen tot het oplopen van: banale blessures zoals rugletsels, spierverrekkingen of – scheurtjes, enkel- en kniedistorties, verminderde reactiesnelheid, te snelle verzuring van de spieren of een te laag energieniveau tot een minimum gereduceerd.

Nadat de wervelzuil en alle andere gewrichten gecontroleerd werden op hun beweeglijkheid en stabiliteit zal de osteopaat kijken of er stoornissen zijn van darmen, lever of andere eliminatiesystemen. Er wordt een analyse gemaakt van alle voedingsintoleranties en gekeken welke vitaminen, vetzuren, mineralen en andere nutriënten noodzakelijk zijn voor een snelle genezing van het letsel.(Screening)

De behandeling gebeurt steeds op de drie niveau’s van de Gezondheidsdriehoek, nl. musculo-skeletaal, biochemisch en mentaal. Samen met ons revalidatieteam ( Sportkiné, Sportmasseur en Sportcoach) zal de atleet sneller herstellen, beter presteren en minder risico hebben tot herval. (BODY RESET)

We baseren ons hiervoor op de know how en werkwijze van het bekende Milan Lab die de spelers van voetbalclub AC Milan, met dezelfde principes de laatste decennia hebben begeleid.

Een goed uitgewerkt preventiebeleid is niet enkel een must voor de atleet om hem tot topprestaties te brengen en te vrijwaren van letsels, maar tevens van groot commercieel belang voor alle betrokkenen (profatleten en hun clubs) die een optimale return willen zien van hun investeringen.

Alle rechten voorbehouden. Copyright UOMO NOVO BVBA ©2017
Hanswijk de Bercht 61 - Loft 1, 2800 MECHELEN - Tel: +32 15 41.47.50
webdesign: web-creative.be