FUNCTIONELE NEUROLOGIE EN HERSENTHERAPIE.

 

F.Neur3.jpgF.Neurol2.jpg

 

De grootste vooruitgang in kennis en inzicht rond het functioneren van ons brein werd gemaakt gedurende de laatste 15 tot 20j dankzij intens onderzoek met de nieuwste technologieën van hersenscanners en functionele MRI scanners.

Deze evolutie werd grondig opgevolgd, bestudeerd, geanalyseerd en toegepast door de bekende Amerikaanse Chiropractor en Professor in de Klinische Neurologie Dr.F.Carrick uit Atlanta. Hij ontwikkelde een revolutionaire methode om de hersenen te analyseren en terug te doen functioneren. Hij behandelde enkel patiënten die geen verbetering konden vinden met de klassieke behandelingen (manipulaties) van Chiropractoren, Osteopaten en medicatie therapie. Bij deze patienten werden er geen duidelijke "pathologische afwijkingen" maar wel "dysfuncties" van bepaalde hersengebieden gevonden die aan de basis lagen van de klachten. Hierbij ging hij zeer nauwkeurig te werk en behaalde hij schitterende resultaten, gebaseerd op wetenschap en inzicht. Hij gaf deze nieuwe richting de naam : “Functionele Neurologie of Chiropractische Neurologie”.

Functionele Neurologie is een niet-klassieke benadering die gericht is op het herstel en optimaliseren van gestoorde functies van gans het neurologisch systeem (hersenen, ruggenmerg, perifeer), teneinde een positieve invloed uit te oefenen op de gezondheid van het ganse lichaam.

goldenbrain.png

Gebaseerd op het werk en de kennis van Dr.Frederick R.Carrick, D.C. Ph.D. en professor Neurologie aan de Carrick Institute of Post-Graduate studies, steunt deze richting op diep inzicht, kennis en praktijk van hoe verschillende onderdelen van de hersenen en gans het zenuwstelsel met elkaar samenwerken om gezondheid te creëren. (Centrale Integratie genoemd).

Lees meer...

Alle rechten voorbehouden. Copyright UOMO NOVO BVBA ©2017
Hanswijk de Bercht 61 - Loft 1, 2800 MECHELEN - Tel: +32 15 41.47.50
webdesign: web-creative.be