WAT IS OSTEOPATHIE.

De Osteopathie vormt de basis van onze filosofie. Het laat toe het lichaam in zijn totaliteit te benaderen en te behandelen met een diversiteit van zachte en veilige technieken.

 

1.Definitie

De officiële definitie van osteopathie in Belgie luidt als volgt:
"De osteopathie is een manuele, diagnostische en therapeutische benadering voor het behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen, en voor het vaststellen van het aandeel ervan in het ontstaan van ziekteverschijnselen."

Osteopathie is een manuele geneeswijze gebaseerd op wetenschap, kunst en filosofie.

Een wetenschap omdat een grondige kennis van de medische basiswetenschappen, zoals anatomie, neurologie, fysiologie en bewegingsleer essentieel is om de osteopathie op een veilige en competente manier uit te oefenen.

Een kunst omdat osteopathie wordt uitgeoefend door mensen met talent en overtuiging, die zeer goed aanvoelen hoe een patiënt moet worden benaderd. Het is de kunst om de gezondheid en het evenwicht te stimuleren of te herstellen. Daarvoor gebruikt de osteopaat een gamma van verscheidene manuele technieken.

Een filosofie omdat de osteopathie een specifiek denkmodel is, gebaseerd op biologische principes.

2.De grondlegger van de osteopathie

De Amerikaanse arts Andrew T. Still (1828-1917) legde de basis van een meer dan 100 jaar oude geneeswijze. "Een gewricht moet bewegen, wanneer het blokkeert ligt het aan de basis van doorbloedings- en mogelijks neurologische stoornissen van een zone in het lichaam”. Dit lag volgens hem aan de basis van ziekte van weefsels en organen. Vanuit deze filosofie beschreef hij de volgende Osteopatische principes.

Lees meer...

Alle rechten voorbehouden. Copyright UOMO NOVO BVBA ©2017
Hanswijk de Bercht 61 - Loft 1, 2800 MECHELEN - Tel: +32 15 41.47.50
webdesign: web-creative.be